آموزش:Appserv   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۹ فوریهٔ ۲۰۱۰، ساعت ۰۹:۴۳ توسط Mehrabun (بحث | مشارکت‌ها)

پرش به: ناوبری، جستجو

مقدمه

شاید برایتان پیش آمده باشد که نیاز داشته باشید قبل از انجام یک تغییر بر روی وبسایت خود آنرا در جایی امتحان کنید، بطور مثال شما تمایل به نصب یک گسترش دهنده بر روی سایت خود دارید. طبیعتاً باید قبل از نصب آن از سایت خود پشتیبان کامل تهیه نمایید تا در صورت بروز مشکل آنرا بازگردانید و زمانی را به این منظور از دست بدهید و یا ممکن است تنها هدف شما بمنظور امتحان آن باشد.

یا شما نیاز داشته باشید قبل از استفاده از مامبو/جوملا/SMF آنرا بر روی رایانه خود نصب و امتحان نمایید و پس از آموزش کامل و آشنایی کامل با آن، اقدام به استفاده در سایت خود نمایید.

بهترین انتخاب برای چنین مواردی استفاده از شبیه سازها در رایانه شخصی است. شبیه سازهای بسیاری موجود هستند که می‌توانید از آنها استفاده نمایید. Xampp , Wamp , EasyPHP و Appserv که Xampp و Appserv از بهترین انتخاب‌ها هستند.

در این مقاله روش نصب و راه‌اندازی و نکات ابتدایی Appserv را بیان می‌کنیم تا بتوانید به سادگی از این نرم افزار در سیستم عامل و رایانه شخصی خود استفاده نمایید.

مرحله اول - دریافت نرم افزار

نسخه 2.5.10 را از آدرس http://prdownloads.sourceforge.net/appserv/appserv-win32-2.5.10.exe?download دریافت کنید. حجم این فایل کمتر از 17 مگابایت است.

مرحله دوم - نصب

1. بر روی فایل دریافت شده دوبار کلیک کنید تا مراحل نصب آغاز شود.

2. تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد :

Appserv setup 01.png

بر روی کلید Next کلیک کنید.


3. حال با صفحه دیگری روبرو خواهید شد :

Appserv setup 02.png

بر روی کلید I Agree کلیک کنید.


4. در این قسمت شما می‌توانید محل نصب برنامه را انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنیم این آدرس را تغییر ندهید. اما در صورت تمایل می‌توانید بر روی Browse کلیک کنید و محل مورد نظر خود را تعیین کنید.

Appserv setup 03.png

بر روی کلید Next کلیک کنید.


5. حال تصویر زیر را مشاهده خواهید نمود. در کادر نارنجی رنگ شده تغییری ایجاد نکنید. این نرم افزارهای مورد نیاز برای Appserv هستند که برای کاربرد شبیه ساز مورد نیاز هستند. اگر در گذشته، این نرم افزارها را بر روی سیستم عامل خود نصب کرده‌اید گزینه مورد نظر را غیر فعال کنید.

Appserv setup 04.png

بر روی کلید Next کلیک کنید.


6. به تصویر زیر دقت کنید :

Appserv setup 05.png

در کادر نارنجی رنگ شده بنویسید localhost و در کادر سبز رنگ شده آدرس پست الکترونیک خود را ذکر کنید و همچنین در کادر قرمز شده تغییری ندهید و بر روی کلید Next کلیک کنید.


7. حال تصویر زیر را در مقابل خود خواهید داشت :

Appserv setup 06.png

در این قسمت تنظیمات مربوط به شناسه و رمز عبور، ورود به PHPMyAdmin را انجام خواهید داد. در کادرهای نارنجی رنگ شده یک رمز عبور را تکرار کنید، بطور مثال : 1234 - یک کادر در این تصویر با رنگ سبز مشخص شده است، دقت کنید در رایانه شما نیز به همین شکل باشد.

بر روی کلید Install کلیک کنید.


8. حال مراحل نصب خودکار و انتقال فایل‌های مورد نیاز را در این صفحه مشاهده خواهید نمود :

Appserv setup 07.png


9. در مرحله آخر تصویر زیر را مشاهده خواهید نمود :

Appserv setup 08.png

در این تصویر دو کادر نارنجی رنگ شده‌اند، دقت کنید در رایانه شما این دو کادر تیک خورده باشد.

بر روی کلید Finish کلیک کنید.


10. رایانه خود را Restart و یا بازآوری کنید.


چگونه از Appserv استفاده کنیم ؟

استفاده از Appserv بسیار ساده می‌باشد، به همین منظور همیشه پیشنهاد می‌کنیم کاربران تازه وارد از این نرم افزار جهت شبیه ساز خود استفاده کنند. فردی که موارد ابتدایی کار با این نرم افزار را بداند، بدون هیچ مشکلی می‌تواند از نرم‌افزارهای مشابه همچون Xampp استفاده نماید.

چگونگی ورود به دامنه مجازی ایجاد شده

این نرم‌افزار یک آدرس اینترنتی در رایانه شما ایجاد می‌کند. http://localhost همان آدرسی است که این نرم‌افزار و نرم‌افزارهای مشابه ایجاد می‌کنند. شما می‌توانید از روش‌های دیگری نیز از این برنامه استفاده نمایید. بطور مثال http://127.0.0.1 یکی از این آدرس‌ها می‌باشد که ممکن است در رایانه شما تنها یکی از این آدرس‌ها اجرا شود.

تذکر : دقت داشته باشید اگر از کاربران DSL هستید، در تنظیمات شبکه DSL خود Address Type را بر روی DHCP تنظیم نمایید تا آیپی DSL که عموماً 192.168.1.1 می‌باشد با Appserv ستیزه (conflict) نداشته باشد. به این منظور از سرور اینترنتی خود کسب تکلیف نمایید. (Appserv این آیپی را نیز در اختیار می‌گیرد)

چگونگی ورود به مدیریت پایگاه داده

شما با اضافه کردن PHPMyAdmin به انتهای آدرس دامنه مجازی می‌توانید به مدیریت پایگاه داده خود وارد شوید. بطور مثال اگر با استفاده از آدرس http://localhost از Appserv استفاده می‌کنید باید http://localhost/phpmyadmin را در مرورگر خود دنبال کنید.

برای ورود به PHPMyAdmin شما نیاز به یک شناسه و رمز عبور دارید؟، شناسه root خواهد بود و رمز عبور همان رمزی است که در قسمت 7 مرحله نصب انتخاب کردید.

چگونه فایل‌های مورد نیاز ایجاد وبسایت را به برنامه بدهیم

اگر برنامه را بصورت عادی در درایو C رایانه خود نصب کرده باشید، مسیر قرارگیری فایل‌ها به شکل C:\AppServ\www خواهد بود که شما بجز پوشه‌های cgi-bin و PHPMyAdmin می‌توانید تمامی فایل‌ها و پوشه‌های موجود را حذف نمایید و فایل‌ها و پوشه‌های مورد نیاز خود را در پوشه www کپی نمایید.

توجه : دقت کنید شما نیازی به استفاده از برنامه‌های مدیریت FTP برای انتقال فایل‌ها ندارید. به همین منظور استفاده شما از چنین برنامه‌هایی برای لوکال‌هاست بی‌فایده است.


Indent support.png
هر گونه سوال و یا مشکلی در این رابطه دارید، می‌توانید در انجمن تخصصی تیم جوملا فارسی جستجو کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، سوال جدیدی را مطرح کنید.
8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.