آموزش:افزایش سرعت بارگیری سایت   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
پرش به: ناوبری، جستجو

مقدمه

برای افزایش سرعت سایت مامبویی/جوملایی شما می‌توانید روشهای زیادی را طی کنید تا سایت سریعتر بارگیری شود و کاربران شما راحتتر از سایت دیدن کنند.

در این مقاله سعی می‌کنیم برخی از این موارد را ذکر کنیم.

راههای افزایش سرعت سایت

فعال کردن فشرده ساز ( Gzip compression )

صفحات خود را توسط GZIP کدگذاری کنید. برای استفاده از این قابلیت سرور باید آن را پشتیبانی کند. به قسمت مدیریت سایت خود وارد شوید. سپس به مسیر زیر بروید:

جوملا: تنظیمات کلی > سرور > فشرده ساز صفحات ( GZIP ) >فشرده سازی صفحه با تکنینک GZIP > بله > ذخیره

مامبو: تنظیمات کلی > سرور > تنظیمات سرور > بله > ذخیره

اگر هشداری از سمت CPU سرور مشاهده کردید، فورا این امکان را غیر فعال کنید چرا که برای شما دردسرهایی به وجود می آورد.

در سرورهای مامبوسرور هیچ مشکلی در اینباره نخواهد بود و این مورد را ضمانت می‌کنیم.


ویرایشگر

فعال کردن فشرده ساز ویرایشگر

کامپوننت‌ها> تنظیمات ویرایشگر> عمومی> ویرایشگر فشرده> گزینه روشن> ذخیره

طبق توضیحات مامبو این گزینه سرعت ویرایشگر را تا 75% بالا می برد ، اما در مرورگر IE نمایش داده نمی شود.

حذف ابزارهای اضافه ویرایشگر

کامپوننت‌ها> تنظیمات ویرایشگر> آرایش>

طبق توضیحات مامبو شما می‌توانید آیکون مورد نظر خود را با بکار بردن خط تیره - حذف نمایید. به طور مثال: -cut> ذخیره

و همچنین : کامپوننت‌ها> تنظیمات ویرایشگر> تنظیمات> غیر فعال کردن امکانات غیر ضروری> ذخیره

غیر فعال کردن ویرایشگر برای کاربران میهمان

حجم فایل‌های ویرایشگر در قالب به تنهایی می‌تواند سایت شما را به نابودی بکشاند.

در قالب سایت‌های مامبویی فایل index.php قالب را باز کنید و سپس

<source lang="php">

<?php include ("editor/editor.php"); ?> <?php initEditor(); ?>

</source>

را به

<source lang="php">

<?php if ($my->id) { include ("editor/editor.php"); initEditor(); } ?>

</source>

تغییر دهید. تعداد کمی از قالب‌های مامبو این مورد را رعایت نکرده‌اند.

بهینه سازی فایل های Css و Js قالب و ماژول‌ها و کامپوننت‌ها

در پوشه قالبتان فایلی به نام template_css.css در پوشه css وجود دارد. راه‌های زیادی برای بهینه کردن و کاهش حجم آن وجود دارد که بهترین آن استفاده از سایت زیر است:

http://www.cssoptimiser.com


برای فایل‌های جاوا اسکریپت هم می‌توانید از این سایت استفاده کنید.

http://www.xtreeme.com/javascript-optimizer


کاهش حجم تمام تصاویر کوچک و بزرگ

حجم تمام عکس‌ها و تصاویر سایت خود را با استفاده از امکان action در فتوشاپ و گزینه save for web به سرعت کاهش دهید. آموزش این ترفند در این مقاله نمی‌گنجد. همچنین در صورت امکان به جای تصاویر از Css استفاده کنید.

کاهش تعداد آبجکت‌ها

تا جایی که می‌توانید، تعداد تصاویر، فایل‌های جاوا، ماژول‌ها، مامبوت‌ها/پلاگین‌ها و ... را ( که وجود آن ها ضروری نیست) کاهش دهید.

استفاده از ذخیره سازی ( cache )

اگر امکان ذخیره سازی را فعال کنید، کمک بزرگی به سایت خود کرده‌اید. با توجه به بروز رسانی سایت خود زمان ذخیره سازی را تنظیم نمایید. زمان پیشفرض مامبو 900 ثانیه معادل 150 دقیقه است. این زمان برای سایت های خبری تنظیم نشده است.

همچنین می‌توانید ذخیره سازی ماژول‌های مورد نیاز را هم فعال کنید، البته با توجه به نوع آن. برای نمونه ماژول‌هایی که منوها را نمایش می‌دهند؛ بسیار دیر به روز می شوند و یا اصلا به روز نمی شوند، پس با خیال راحت ذخیره سازی را در آن‌ها فعال کنید.

کامپوننت‌های بسیاری وجود دارد که امکان ذخیره سازی را با اختیارات بیشتر برای شما فراهم می‌کنند. می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

تمام کامپوننت‌ها خوب نیستند

شما می‌توانید با جستجو در اینترنت هر امکانی را که می‌خواهید، توسط کامپوننت‌ها به سایت خود اضافه کنید؛ اما مسئله این است که اکثر این کامپوننت‌ها به طور مخفی سرعت سایت شما را پائین می‌آورند.

مامبوت‌ها/پلاگین‌ها قدرتمندند اما...

آن‌ها نیز سرعت سایت را به شدت کاهش می‌دهند. در قسمت مدیریت سایت خود لیست مامبوت‌ها/پلاگین‌ها را بررسی کنید. روی آن کلیک کرده و کاربرد آن را ببینید. کدام مامبوت‌ها/پلاگین‌ها استفاده نمی‌شوند؟ فقط آن‌ها را غیر فعال نکنید، بلکه حذفشان کنید. کدام‌ها فقط مخصوص اعضای سایت هستند؟ سطح دسترسی آن‌ها را به registered تغییر دهید.

آمارگیرها زیبایند اما...

آن‌ها مقداری از بانک اطلاعاتی را اشغال می‌کنند. اگر شما یک آمارگیر خوب می خواهید بهترین گزینه استفاده از Google Analytics است.

اگر به تنظیمات سرور دسترسی دارید، می توانید logging statisics را هم غیر فعال کنید.

بهینه سازی بانک اطلاعاتی

از قسمت تنظمیمات کلی خطایابی سایت را فعال کنید تا خطاهای موجود در بانک اطلاعاتی را ببینید، سپس آن‌ها را برطرف نمایید.

احتمالا شما هم بسته‌های زیادی را نصب کردید و سپس حذف نمودید. اغلب اطلاعات مربوط به بسته در دیتابیس باقی می‌مانند که باعث افزایش حجم آن و نیز بی نظمی آن خواهد شد. همچنین بعضی از اطلاعات ضروری نیستند و موقتند. تمام این موارد را از بانک اطلاعاتی حذف نمایید.

دو راه دیگر برای بهینه سازی بانک اطلاعاتی از طریق PHPMyAdmin وجود دارد که عبارتند از :

Optimize the tables: برای این کار جداول بانک اطلاعاتی را انتخاب نمایید و سپس در پایین صفحه از لیست بازشو گزینه optimize table را انتخاب نمایید. در پنجره جدید شما برای برخی جداول Table is already up to date و برای برخی دیگر ok را می‌بینید. عبارت Table is already up to date یعنی این جدول نیازی به بهینه سازی نداشته است و کلمه ok به این معناست که هم اینک این جدول بهینه سازی شده است. تا زمانی که تمام جداول عبارت Table is already up to date را داشته باشند، چند بار عمل را تکرار کنید. خواهید دید که حجم اطلاعات کاهش می‌یابد.

Optimize schema: این نوع از بهینه سازی را برخلاف گزینه قبلی تنها یک بار نیاز است که انجام دهید؛ مگر آن که اطلاعاتی به جدول‌های مربوطه اضافه شود، از آن‌ها حذف شود و یا ویرایش شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد بهینه سازی بانک اطلاعاتی مامبو یا جوملا که مبحثی کاملا جداست لطفا جستجو کنید! همچنن کامپوننت‌هایی هم در این زمینه وجود دارند.

انتخاب یک سرور مناسب و با کیفیت

یکی از مواردی که در تمام زمینه‌های وبسایت شما مهم است، هاستینگ شما می‌باشد که باید از توانایی و قدرت و کیفیت بالایی برخوردار باشه. برای افزایش سرعت سایت خود سعی کنید از سروهای قدرتمندی همچون مامبوسرور استفاده کنید که با سیستم مدیریت محتوا نیز سازگار باشد.

  • این مقاله بمنظور ارائه به کاربران مامبو نوشته شده است، اما برای کاربران جوملا نیز قابل استفاده است. ممکن است برخی از قسمت‌ها در این مقاله برای جوملا متفاوت و یا غیر قابل درک باشد.
Indent support.png
هر گونه سوال و یا مشکلی در این رابطه دارید، می‌توانید در انجمن تخصصی تیم جوملا فارسی جستجو کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، سوال جدیدی را مطرح کنید.


8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.