سطح دسترسی   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ مهٔ ۲۰۱۱، ساعت ۰۶:۴۵ توسط Hamidy (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

سطح دسترسی یا پرمیشن چیست ؟

شما می‌توانید با تغییر سطح دسترسی و تعیین آن میزان استفاده از فایل‌ها را مشخص کنید برای گروه‌های معین شده به صورت پیشفرض:

  1. خواندنی
  2. نوشتنی
  3. عملی

می‌شود هرکدام از این‌ها را به تنهایی تیک زد تا فقط خواندنی یا فقط نوشتنی یا فقط عملی تعیین کنید ولی باید با توجه به امنیت فایل‌ها و فولدرها میزان سطح دسترسی را برای انها مشخص کرد.

در یک سرور FTP می‌توان برای فایل‌های موجود سطح دسترسی تعریف کرد که این سطح دسترسی با سه رقم مشخص می‌شود. هر کدام از این ارقام نشان دهنده سطح دسترسی یکی از دسته‌های "عموم" ، "گروه" یا "صاحب" هستند. سطح دسترسی سه حالت باینری "خواندن" ، "نوشتن" و "عمل" را شامل می‌شود که یعنی سطح دسترسی هر دسته 8 حالت دارد. این حالات طبق جدول زیر تعریف شده‌اند...

نحوه ی نمایش سطح دسترسی عدد
--- None 0
--x Execute 1
-w- Write 2
-wx Write, execute 3
r-- Read 4
r-x Read, execute 5
rw- Read, write 6
rwx Read, write, execute 7

همینطور که مشاهده می‌فرمایید اعداد به شکلی تعریف شده‌اند که مثلاً معادله 1+2=3 برای سطوح دسترسی صدق می‌کند ، یعنی سطح دسترسی 3 همان سطح دسترسی 1 و 2 به همراه هم است. همچنین معادلات 1+4=5 ، 2+4=6 و 3+4=7 نیز صادق هستند.

حال باید عدد دلخواه را به هر کدام از دسته‌ها نسبت دهید. به ترتیب از چپ به راست باید اعداد به دسته‌های "صاحب" ، "گروه" و "عموم" تعلق بگیرد. به طور مثال اگر سطح دسترسی فایل یا فولدری 754 باشد ، سطح دسترسی دسته‌ها به شکل زیر است:

صاحب : "خواندن" ، "نوشتن" و "عمل"

گروه : "خواندن" و "عمل"

عموم : "خواندن"


این سطح دسترسی به شکل زیر نشان داده می شود:

rwx

r-x

r--

تغییرات اجازه دسترسی یک فایل ( Permission )

یکی از کارهای بسیار مهمی که در قسمت مدیریت فایل‌ها می‌توان انجام داد و انجام دادن آن بسیار ضروری است اجازه دسترسی برای فایل‌ها می‌باشد تا مشخص شود چه کسانی به چه فایل‌هایی می‌توانند دسترسی داشته باشند.

  1. روی آیکون کناری پوشه مورد نظر خود کلیک کنید.
  2. روی کلمه Change Permissions در سمت راست صفحه کلیک کنید.
  3. تغییرات مورد نظر خود را در جدول نشان داده شده (تصویر زیر) اعمال کنید.
  4. روی دکمه Change کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود.

Permission set 01.jpg


Indent support.png
هر گونه سوال و یا مشکلی در این رابطه دارید، می‌توانید در انجمن تخصصی تیم جوملا فارسی جستجو کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، سوال جدیدی را مطرح کنید.
8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.