آموزش: نصب جوملا 3.2 فارسی در CPanel   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ اوت ۲۰۱۴، ساعت ۰۵:۰۹ توسط Hamidy (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو
[ویرایش]

اگر برای اولین بار است که تصمیم به نصب جوملا گرفته‌اید بد نیست که بدانید جوملا 3.2 یک محیط نصبی کاربر پسند دارد که بوسیله آن براحتی می‌توانید با چند کلیک، سایت خود را راه اندازی کنید. این محیط نصب در جوملا 3.2 تغییراتی با نسخه‌های قبل داشته است. به عنوان مثال تنظیمات FTP که در نسخه‌های قدیمی‌تر جوملا در هنگام نصب یک مرحله از نصب را به خود اختصاص می‌داد در نسخه جوملا 3.2 این مرحله حذف شده است بنابراین می‌توان گفت که نصب جوملا 3.2 آسانتر نصب از هر نسخه دیگری از جوملا است.

قبل از نصب جوملا در Cpanel باید به نکاتی توجه کنید.

با مطالعه پیش نیازهای نرم افزاری جوملا از سازگاری جوملا با میزبان خود مطمئن شوید.

پیش نیازهای نرم افزاری جوملا

اگر سرور شما مجهز به حداقل موارد مورد نیاز برای نصب جوملا است خواندن ادامه این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

از طریق سایت جوملا فارسی مترجم رسمی و پشتیبان متخب جوملا در ایران می‌توان آخرین بسته نصبی جوملا 3.2 را دانلود کرد. پس از دانلود این بسته نصبی باید آنرا در سرور Cpanel آپلود کنید.

پس از اینکه بسته نصبی جوملا را دانلود کردیم اینک باید آنرا به سرور آپلود کنیم برای این کار باید به سروری که از قبل تهیه کرده‌اید وارد شده و سپس با استفاده از گزینه File Manager یا با استفاده از FTP بسته نصبی جوملا در سرور آپلود کنید.


Uploadfile.png


ابتدا باید به root web server بروید و بسته نصبی را در آنجا آپلود کنید. هنگامیکه برروی File Manager کلیک می‌کنید یک سوال از شما پرسیده می‌شود و شما باید Web Root را انتخاب کنید. سپس با استفاده از دکمه آپلود بسته جوملا را انتخاب کنید آنگاه به طور خودکار بسته نصبی در سرور آپلود خواهد شد.


Fmanager.png


پس از آپلود کامل بسته نصبی باید آنرا از حالت zip خارج کنیم. به این صورت که بر روی بسته نصبی راست کلیک کرده ← گزینه Extract را انتخاب می‌کنیم و منتظر می‌شویم تا بسته از حالت zip خارج گردد.


Jpackage-extract.png


در مرحله بعد باید برای جوملا، یک پایگاه داده ایجاد نمایید. ابتدا وارد کنترل پنل هاست (Cpanel) شده و بر روی MySQL ← Databases کلیک نمایید.


Cpanel install joomla2.jpg


بعد از کلیک بر روی این گزینه صفحه مدیریت پایگاه داده‌‏ها نمایش داده می‌‏شود و از قسمت Create New Database نام پایگاه داده خود را وارد نمایید:


Cpanel install joomla3.jpg


بعد از ساخت پایگاه داده ، از قسمت MySQL Users یک کاربر جدید ایجاد نمایید:


Cpanel install joomla4.jpg


سپس در قسمت Add User To Database به کاربر اجازه می‏‌دهید تا به پایگاه داده دسترسی داشته باشد:


Cpanel install joomla5.jpg


با زدن دکمه Add صفحه‏ای مانند تصویر زیر باز خواهد شد:


Cpanel install joomla6.jpg


در این صفحه باید تمام گزینه‏‌ها را انتخاب نمایید، به این منظور بر روی ALL PRIVILEGES کلیک و سپس بر روی دکمه Make Changes کلیک نمایید. اکنون شما باید در قسمت Current Databases صفحه‌‏ای مشابه تصویر زیر مشاهده نمایید تا کاربر و پایگاه داده هر دو به درستی ایجاد و کاربر به پایگاه داده متصل شده باشد.


Cpanel install joomla7.jpg

در پایان این مرحله باید

نام هاست: localhost

نام کاربری پایگاه داده: نام کاربری که ایجاد کردیم

رمزعبور پایگاه داده: رمز عبوری که به کاربر اختصاص دادیم به یاد داشته باشیم.

اگر این مقاله را به دقت دنبال کرده باشید مقدمات نصب جوملا 3.2 فراهم شده است و همینک می‌توانیم جوملا را نصب کنیم. به این صورت که در address bar مرورگر عبارت http://www.yoursite.com را وارد کنیم. ممکن است شما هر نام دیگری را به جای www.yoursite.com انتخاب کرده باشید بنابراین باید آدرس سایت خودتان وارد کنید.


Install-joomla-32-joomlafarsi-01.png


با کلیک بر روی دکمه گام بعدی مراحل نصب جوملا آغاز می‌شود و فقط در 3 مرحله ساده می‌توان جوملا را نصب کرد مرحله اول که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید تنظیمات است که باید نام سایت و مشخصات کاربری دلخواه خود را وارد کنید ضمن اینکه شما در این مرحله امکان نصب سایت به صورت غیر فعال را دارید، که بعد در تنظیمات کلی قادر به فعال سازی می‌باشد.


Install-joomla-32-joomlafarsi-02.png


در این مرحله تنظیمات پایگاه داده را مشاهده می‌کنید که باید اطلاعات پایگاه داده را وارد کنید. فیلدهایی را که باید وارد کنید دقیقا در قسمت مربوطه ارائه شده است.


Install-joomla-32-joomlafarsi-03.png


نوع پایگاه داده: در قسمت نوع پایگاه داده شما نوع پایگاه داده را MySQL/ MySQLi به دلخواه انتخاب نمایید.

نام هاست: localhost

نام کاربری پایگاه داده: نام کاربری پایگاه داده

رمزعبور پایگاه داده: رمز عبور پایگاه داده

پیشوند جداول: پیشوند جداول پایگاه داده در جوملا 3.2 مانند جوملا 2.5 بطور تصادفی تولید می‌شود و هر بار که شما نسخه‌ای از جوملا 3.2 را نصب می‌کنید این پیشوند تغییر خواهد کرد، که در صورت تمایل می‌توانید این پیشوند را تغییر دهید.


Install-joomla-32-joomlafarsi-04.png


در این مرحله تمامی اطلاعات شما نمایش داده می‌شود. می‌توانید اطلاعات نمونه جوملا فارسی را نصب کنید، نصب اطلاعات نمونه به شدت برای کاربران تازه کار توصیه می‌شود. این اطلاعات نمونه شامل اطلاعات مفیدی برای درک بهتر جوملا می‌باشد.

در این مرحله می‌توان ایمیل معرفی شده را در پیکربندی اصلی به صورت غیر فعال قرار داد و در پیکربندی از ایمیل دیگری استفاده نمود. در این مرحله تمام اطلاعات وارد شده بررسی و در صورتی که تمام اطلاعات درست وارد شده باشند جوملا به طور کامل نصب می‌شود و به مرحله پایانی می‌رسد.

نکته: در صورتیکه قصد ندارید از اطلاعات نمونه استفاده نمایید گزینه هیچکدام را انتخاب نمایید، هر چند پس از نصب اطلاعات نمونه نیز می‌توانید محتوا را تغییر داده یا حذف نمایید.

پس از کلیک بر روی دکمه نصب، فرآیند نصب جوملا آغاز خواهد شد که به ترتیب چنانچه از قبل در این پایگاه داده جداولی داشته باشید، از این جداول پشتیبان تهیه کرده سپس جداول جدید را ایجاد می‌کند و اطلاعات نمونه را نصب و فایل پیکربندی را ایجاد می‌کند.


Install-joomla-32-joomlafarsi-05.png


باید پوشه installation را با استفاده از دکمه حذف پوشه نصب جوملا حذف نمایید که این کار بسیار مهم است و در امنیت سایت شما تاثیر بسزایی دارد. در این مرحله می‌توانید زبان‌های دیگری از ترجمه‌های جوملا را به جوملا خود اضافه کنید.


Install-joomla-32-joomlafarsi-06.png


بعد از حذف پوشه نصب مراحل نصب جوملا 3.2 به پایان خواهد رسید و شما می‌توانید از سایت جوملایی خود استفاده کنید.

نکته: در صورتیکه قصد نصب بسته‌های زبان غیر از زبان فارسی و انگلیسی را دارید مرحله زیر را دنبال کنید.

در جوملا نسخه 3.2 امکان جدیدی برای ایجاد سایت چند زبانه اضافه گردیده که قبلا این آموزش در دانشنامه جوملا فارسی منتشر شده است و این مرحله را باید بدون نصب هیچ اطلاعات نمونه‌ای ادامه دهید.

نصب خودکار سایت چند زبانه با جوملا 3.2


Install-joomla-32-joomlafarsi-07.png


بخش مدیریت جوملا 3.2 فارسی


Install-joomla-32-joomlafarsi-08.png


بخش سایت جوملا 3.2 فارسی


ویرایش :

Indent support.png
هر گونه سوال و یا مشکلی در این رابطه دارید، می‌توانید در انجمن تخصصی تیم جوملا فارسی جستجو کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، سوال جدیدی را مطرح کنید.
8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.