فعال کردن چند زبان در جوملا 3.0   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۴ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۵۴ توسط Hamidy (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

مقدمه

قبل از ایجاد یک سایت چند زبانه باید یک وب سایت داشته باشیم که در آن چند زبان فعال کنیم. پس در ابتدا چگونگی نصب جوملا 3.0 را لوکال بررسی می‌کنیم.

آموزش نصب جوملا 3.x.0

اگر برای اولین بار است که تصمیم به نصب جوملا 3.0 گرفته‌اید بد نیست که بدانید جوملا یک محیط نصبی کاربر پسند دارد که بوسیله آن براحتی می‌توانید با چند کلیک سایت خود را راه اندازی کنید. این محیط نصب در جوملا 3.0 تغییراتی با نسخه‌های قبل داشته است به عنوان مثال تنظیمات FTP که در نسخه‌های قدیمی‌تر جوملا در هنگام نصب یک مرحله از نصب را به خود اختصاص می‌داد در نسخه جوملا 3.0 این مرحله حذف شده است.

بنابراین می‌توان گفت که نصب جوملا 3.0 آسانتر از هر نسخه دیگری از جوملا است.

اگر سیستم شما حداقل‌های مورد نیاز برای نصب و راه اندازی جوملا 3.0 را دارد می‌توانید این مقاله جهت نصب جوملا را دنبال کنید.

سیستم مورد نیاز برای نصب جوملا 3.0

در ابتدا مقاله پیش نیازهای نرم افزاری جوملا را مطالعه کنید.


نرم افزار حداقل‌ها موردی که توصیه می‌شود اطلاعات بیشتر
PHP (Magic Quotes GPC off( +5.3.1 +5.3.1 http://www.php.net


پشتیبانی از حداقل یکی از پایگاه‌های داده

پایگاه داده‌ها حداقل‌ها موردی که توصیه می‌شود اطلاعات بیشتر
MySQL (InnoDB support required) +5.1 +5.1 http://www.mysql.com
MSSQL 10.50.1600.1+ 10.50.1600.1+ http://www.microsoft.com/sql
PostgreSQL 8.3.18 + 8.3.18 + http://www.postgresql.org


پشتیبانی ازیکی از وب سرورها

سرور حداقل ها موردی که توصیه میشود اطلاعات بیشتر
Apache (with mod_mysql, mod_xml,and mod_zlib) 2.x + 2.x + http://www.apache.org
Nginx 1.1 1.0 http://wiki.nginx.org
Microsoft IIS 7 7 http://www.iis.net


نکته : قبل از شروع نصب باید سرور را آماده کار کنیم اصطلاحا میگوییم Wamp یا Xampp یا Mamp یا Lamp را Start کنیم.

ایجاد یک پایگاه داده‌ها

سپس نیاز به یک پایگاه داده جهت نصب جوملا داریم. این کار را در phpmyadmin انجام می‌دهیم. تنهای کاری که باید بکنیم این است که در url آدرس http://localhost/phpmyadmin را وارد کنیم و در قسمت Create new database نام پایگاه داده را نوشته و بر روی دکمه create کلیک می‌کنیم.


Createdb.png


مراحل نصب جوملا 3.0 در لوکال هاست

برای نصب جوملا 3.0 ابتدا باید بسته نصبی آن را دانلود کنید و در وب سرور (پوشه www در ومپ سرور و htdocs در زمپ) کپی کنید.

آخرین نسخه جوملا فارسی را دانلود کنید. بعد از دانلود بسته نصبی و قرار دادن آن در وب سرور (آپلود در وب سرور) باید بسته نصبی را unzip کنید و سپس از مرورگر آدرس پوشه حاوی بسته نصبی جوملا 3.0 را در وب سرور را وارد کنیم تا وارد مراحل نصب جوملا 3.0 شویم. به عنوان مثال فرض کنید در وب سرور یک پوشه به نام joomla3 ایجاد کردیم و بسته نصبی جوملا را در آن آپلود و unzip کردیم همینک باید در مرورگر http://localhost/joomla3/ را وارد کنیم.


Installation-joomla3-step1.png


تنها کافیست مقادیر فیلدهایی که کنار نام آنها ستاره وجود دارد را پر کرده و بر روی دکمه next کلیک کنید (بالا گوشه سمت راست). توجه داشته باشید که این امکان وجود دارد که مراحل نصب را به زبان پارسی ادامه دهیم به این صورت که از Select Language زبان پارسی انتخاب کنید.


Joomla3-second-step-installation.png


در مقابل فیلد Host Name باید عبارت localhost نوشته شود.

مقابل فیلد Username باید نام کاربری که دسترسی به پایگاه داده‌ها دارد نوشته شود.

مقابل فیلد Password باید رمز عبور کاربری که پایگاه داده‌ها دسترسی دارد نوشته شود.

مقابل Database Name نام پایگاه داده‌ای که در مراحل ایجاد کردیم را باید وارد کنیم.

مقادیر پیش فرض Old Databse Process و Table Prefixرا نیازی نیست که تغییر دهیم. اینک باید برروی دکمه Next کلیک کنیم.

در مرحله سوم نصب جوملا 3.0 می‌توانیم اطلاعات نمونه سایت را مشخص کنیم و پیکره بنده ایمیل را انجام دهیم و همچنین تنظیماتی که در مراحل قبل انجام دادیم را مشاهده کنیم در صورت صحیح بودن تظیمات می‌توانیم برروی دکمه next کلیک کنیم و در غیر اینصورت می‌توانیم با کلیک برروی دکمه Previous به مراحل قبل بازگردیم و تنظیمات را مجددا انجام دهیم.


Finalstep.png


در مرحله آخر کافیست با پاک کردن پوشه installation که این کار با کلیک برروی دکمه زرد رنگ Remove installation folder امکان پذیر است مراحل نصب به پایان می‌رسد و می‌توانیم از جوملا 3.0 استفاده کنیم.

ایجاد سایت چند زبانه در جوملا 3.0

برای ایجاد یک سایت چند زبانه به بسته نصبی زبان‌هایی که می‌خواهیم در سایتمان پشتیبانی کنیم نیاز داریم. ما تصمیم داریم سایت مان از زبان انگلیسی و پارسی پشتیبانی کند. زبان انگلیسی که زبان پیش فرض سایت‌های جوملا است بنابراین ما به بسته زبان پارسی برای جوملا 3.0 نیاز خواهیم داشت که آنرا می‌توانیم از لینک زیر دانلود کنیم.

دریافت بسته زبان پارسی

بعد از دانلود باید به ترتیب مراحل زیر را به منظور چند زبانه سازی سایت مان انجام دهیم.

نصب بسته زبان پارسی بر روی جوملا 3.0

ابتدا وارد پنل مدیریت جوملا 3.0 می‌شویم. به این صورت که انتهای url کلمه administrator را وارد می‌کنیم و نام کاربری و کلمه عبور را وارد و برروی دکمه Login کلیک می‌کنیم. بعد از ورود به پنل مدیریتی جوملا 3.0 باید از قسمت Install Extensions یا اینکه از منوی Extensions → Extension Manager را انتخاب کنیم. سپس بسته نصبی زبان پارسی را نصب کنیم. به این صورت که با استفاده از دکمه Brows آدرس بسته زبانی که در مرحله قبل دانلود کردیم را می‌دهیم و بر روی دکمه Upload & Install کلیک می‌کنیم.


Exteman.png


بعد از مشاهده پیغام مبنی بر موفقیت آمیز بودن نصب به مدیریت زبان‌های جوملا می‌رویم به این صورت که از منوی Extensions → Language Manager را انتخاب می‌کنیم تا زبان سایت و مدیریت را بر روی پارسی تنظیم کنیم. از این طریق می‌توانیم بسته زبان را تست کرده و ببینیم آیا سایت پنل مدیریت ما را پارسی خواهد کرد یا خیر.

این کار به این صورت است که از منوهای کناری قسمت Language Manager گزینه Instelled – Site را انتخاب و برای زبان پارسی که با گزینه Persian مشخص شده بر روی دکمه Default که با علامت ستاره مشخص است کلیک می‌کنیم. به این ترتیب زبان پیش فرض سایت مان برروی پارسی تنظیم می‌شود.


Sitelanguage.png


برای تبدیل زبان پنل مدیریت جوملا 3.0 به زبان پارسی کافیست از منوی کناری قسمت Language Manager گزینه Installed – Administrator را انتخاب کنید و بر روی دکمه ستاره مقابل فیلد Persian کلیک کنید همانند شکل زیر


Backendlanguage.png


بعد از کلیک بر روی دکمه ستاره مقابل فیلد Persian باید زبان پیش فرض کنترل پنل مدیریت جوملا 3.0 به زبان پارسی تغییر کند و شما بلافاصله قادر خواهید بود تمام گزینه‌ها را به صورت پارسی مشاهده کنید.

معرفی زبان پارسی به جوملا

بعد از نصب زبان پارسی باید آنرا به جوملا معرفی کنیم تا قادر باشیم ماژول – منو – مطالب یا هر گونه محتوایی را به زبان‌های معرفی شده اختصاص دهیم.

به مدیریت زبان رفته از از منوی کناری گزینه عنوان را انتخاب می‌کنیم. و برروی دکمه جدید کلیک می‌کنیم و سپس فیلدهای کنار آن علامت ستاره دارد را به پر می‌کنیم.


Addnewlang.png


از صفحه‌ای که نمایش داده می‌شود در مقابل فیلدهای

عنوان – عنوان براساس زبان بومی: مقدار (پارسی) Persian را می‌نویسیم.

تگ زبان : برای زبان پارسی fa-IR است.

آدرس کد زبان : برای زبان پارسی fa می‌باشد.

تصویر پیشوند : شما می‌توانید نام و پسوند فایل پرچمی که در آدرس joomlaroot\media\mod_language قرار داده‌اید را وارد کنید. نیازی به تایپ کردن آدرس نیست و فقط نام و پسوند فایل کفایت می‌کند. مثلا fa.gif

توجه داشته باشید که زبانی که قصد معرفی آن به جوملا را داریم در حالت منتشر شده باشد آنگاه بر روی دکمه ذخیره و بستن کلیک می‌کنیم.


Setexternal-language.png


فعال کردن پلاگین‌های سیستم انتخاب زبان و سیستم کد زبان

از منوی افزونه‌هامدیریت پلاگین‌ها را انتخاب و گزینه سیستم انتخاب زبان را انتخاب می‌کنیم. گزینه حالت را از غیرفعال به حالت فعال تغییر می‌دهیم و بر روی تب گزینه‌های پایه‌ای کلیک می‌کنیم.


Laguagefilter.png


سپس از مدیریت پلاگین‌هاپلاگین سیستم کد زبان را انتخاب می‌کنیم. و حالت آنرا به فعال تغییر داده و بر روی دکمه ذخیره و بستن کلیک می‌کنیم.

ایجاد یک مجموعه به زبان انگلیسی و یک مجموعه به زبان پارسی

از منو محتوامدیریت مجموعه‌هاایجاد مجموعه جدید را انتخاب می‌کنیم.


Createcategory.png


سپس تمام فیلدهایی که کنار نام آنها ستاره دارد را متناسب با آن زبان پر می‌کنید و در نهایت از قسمت پیش فرض گزینه زبان باید این مجموعه را به یک زبان تخصیص دهید. یکبار باید این کار را برای زبان پارسی و یک بار باید برای زبان انگلیسی انجام دهید.

ایجاد مطالب به زبان‌های پارسی و انگلیسی

بعد از ایجاد مجموعه‌ها برای زبان‌های پارسی و انگلیسی باید مطالب مربوط به آنها را متناسب با زبان‌ها در مجموعه‌های متناظر قرار دهیم بدین صورت که مطالب انگلیسی را در مجموعه انگلیسی و مطالب پارسی را در مجموعه پارسی قرار دهیم. جهت ایجاد یک مطلب جدید از منو محتوامدیریت مطالبایجاد یک مطلب جدید را می‌زنیم. فقط باید توجه داشته باشید که از گزینه زبان مطلب مورد نظر را به زبانی که تمایل داریم آن مطلب در آن زبان منتشر شود انتخاب کنیم.


J3simplecontent.png


ما باید به منظور ایجاد یک سایت چند زبانه حداقل یک مطلب به زبان پارسی و یک مطلب به زبان انگلیسی منتشر کنیم.

ایجاد منو برای هر زبان و تنظیم کردن صفحه اصلی

ما باید مطالبی که به زبان‌های مختلف ایجاد کردیم به منوهای مربوط به آن زبان‌ها اختصاص دهیم بنابراین باید 2 منو ایجاد کنیم این منوها حداقل باید 2 آیتم داشته باشند یکی آیتم صفحه اصلی مربوط به آن زبان و دیگری مطلبی که به زبان خاص خودش ایجاد شده را قرار دهیم.


Createmenu.png


تا کنون باید 2 منو ایجاد کرده باشیم یکی برای قرار دادن مطالب انگلیسی و دیگری برای زبان پارسی حال باید برویم آیتم‌های منو را بسته به زبان آن قرار دهیم حداقل برای هر منو 2 آیتم نیازمندیم صفحه اصلی و یک مطلب که در مراحل قبل به آن اشاره شد. به این منظور از مدیریت جوملا منوها←منو ای که در مراحل قبل ایجاد کردیم ← ایجاد آیتم منو جدید را انتخاب می‌کنیم.


J3menuitem.png


ایجاد ماژول برای منوهایی که ایجاد کردیم

ایجاد منوها در جوملا صرفا کافی نیست. ما برای نمایش منوهایی که در مدیریت منوها ایجاد کردیم باید یک ماژول منو بسازیم و آنرا فعال کنیم تا منوها نمایش داده شوند. بنابراین به مدیریت ماژول‌ها می‌رویم و یک ماژول منو برای منوی انگلیسی که ایجاد کردیم فعال می‌کنیم و یک ماژول منو برای منوی پارسی.

به این صورت که از طریق منوی افزونه‌ها ← مدیریت ماژول‌ها ← و سپس برروی دکمه جدید کلیک می‌کنیم و از صفحه‌ای که برای ما نمایش داده می‌شود منو را انتخاب می‌کنیم.

نکته: پس از انتخاب ماژول منو باید از صفحه تنظیمات ماژول منو گزینه گزینه‌های اصلی را انتخاب کنیم و سپس از قسمت انتخاب منو منوی مناسب برای هر زبان را انتخاب کنیم.


Menumodulesetting.png


قرار دادن ماژول انتخاب زبان

بعد از انجام این مراحل و فراهم کردن محتوا به دو زبان مختلف ما نیاز به یک ماژول داریم که در تمامی زبان‌ها نمایش داده شود و بوسیله آن بتوانیم مابین زبان‌ها switch کنیم. به این منظور از طریق منوی افزونه‌هامدیریت ماژول ها ← و سپس بر روی دکمه جدید کلیک می‌کنیم و از صفحه‌ای که برای ما نمایش داده می‌شود انتخاب زبان را انتخاب می‌کنیم.


Langj3switcher.png


بعد از انتخاب فعال کردن ماژول انتخاب زبان در سایت کارمان تمام شده و می‌توانیم به front-end سایت مان برگردیم و از سایت چند زبانه‌ای که ایجاد کردیم استفاده کنیم.


جمع آوری شده توسط :شهاب مطاع پور - گروه آموزش - تیم جوملا فارسی

Indent support.png
هر گونه سوال و یا مشکلی در این رابطه دارید، می‌توانید در انجمن تخصصی تیم جوملا فارسی جستجو کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، سوال جدیدی را مطرح کنید.
8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.