آموزش تنظیمات لایه FTP در جوملای 1.5   

از دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۳ فوریهٔ ۲۰۱۱، ساعت ۱۵:۴۷ توسط Hamidy (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

مقدمه

شاید یکی از شایع ترین مشکلات در بین کاربران جوملا، نداشتن پرمشین کافی و یا ست نبودن پرمشین صحیح بر روی سرورهای مختلف جهت انتقال فایل، نصب و حذف الحاقات مختلف به این سیستم مدیریت محتوا می‏باشد. لایه FTP در جوملا برای حل این مشکل طراحی شده است و با انجام تنظیمات صحیح این لایه، مشکل این دسته از کاربران با پرمشین فولدرها را حل خواهد کرد .

Ftp layer for joomla1.png


برای این منظور در دو قسمت از جوملا می‏توان این لایه را تنظیم کرد:

1- در هنگام نصب جوملا و در تنظیمات قبل از نصب

2- بعد از نصب جوملا و در تنظیمات کلی سایت به عبارتی با تغییر در فایل configuration.php

تیم مامبولرن در این آموزش فرض را بر آن گذاشته که کاربران، جوملای خود را نصب کرده‏اند و هم اکنون بعد از نصب می‏خواهند این لایه را تنظیم کنند. به همین منظور این آموزش به تنظیمات بعد از نصب می‏پردازد.

روش تنظیمات لایه FTP

بعد از ورود به بخش مدیریت در جوملا از منوی سایت گزینه تنظیمات کلی را کلیک کنید.


Ftp layer for joomla2.gif


نکته: برای اینکه بتوانیم تغییراتی که خواهیم داد، ذخیره کنیم می‏بایست فایل configuration.php در ریشه جوملا را قابل ویرایش کنیم. برای این امر در صورت عدم قابل ویرایش بودن این فایل باید پرمشین فایل مذکور را به 777 از طریق کنترل پنل تغییر دهیم (به آموزش: تغییر سطح دسترسی رجوع کنید).

بعد از باز شدن صفحه تنظیمات کلی در بین تب‏های موجود آخرین تب یعنی سرور را انتخاب کنید هم اکنون شما تنظیمات مرتبط با لایه FTP را مشاهده خواهید کرد.


Ftp layer for joomla3.gif


همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید تنظیمات مرتبط با لایه FTP شامل 6 قسمت می‏باشد که با شرح کامل در زیر به آنها خواهیم پرداخت.


Ftp layer for joomla4.gif


- فعال بودن FTP: در صورتی که بخواهید لایه FTP را فعال کنید می‏بایست این گزینه را بر روی بله قرار دهید. در صورتی که روی خیر باشد این لایه غیر فعال باقی خواهد ماند.

- هاست FTP: شاید یکی از مشکلات کاربران در تنظیم کردن این گزینه قرار دادن اطلاعات مرتبط با هاست FTP می‏باشد. عموما بر روی سرورهای مختلف این گزینه به صورت localhost و یا 127.0.0.1 تنظیم می‏گردد.

تذکر: در صورتی که می‏خواهید از صحت گزینه‏ای که در این بخش قرار می‏دهید اطمینان حاصل کنید، می‏بایست اطلاعات صحیح را از مدیر سرور خود دریافت کرده و در این بخش قرار دهید.

- پورت FTP: عموما پورت FTP بر روی پورت 21 تنظیم می‏گردد. در صورت عدم کارکرد با این پورت می‏بایست پورت صحیح را از مدیر سرور خود دریافت کنید.

- نام کاربری FTP: شاید یکی از مهترین بخش‏های تنظیمات FTP این گزینه می‏باشد .جهت قرار دادن اطلاعات صحیح این گزینه ابتدا از طریق کنترل پانل سایت خود یک اکانت FTP بسازید. معمولا اکانت‏های ساخته شده در کنترل پانل سایت به صورت زیر خواهند شد:


[email protected]


ftpname: همان نامی می‏با شد که شما در هنگام ساخت اکانت وارد می‏کنید.

Domainname: نام دامنه شما می‏باشد.

Tld: پسوند دامنه شما می‏باشد.

- رمز عبور FTP: این رمز را هنگام ساخت اکانت FTP از طریق کنترل پنل هاست وارد کرده‏اید.

- ریشه FTP: یکی از پر دردسرترین قسمت‏های تنظیم لایه FTP برای کاربران همین گزینه می‏باشد . قرار دادن اطلاعات صحیح در این باکس به ساخت اکانت FTP بر خواهد گشت.

هنگام ساخت اکانت FTP در کنترل پنل گزینه‏ای موجود می‏باشد به اسم Directory که مسیر جاری اکانت ساخته شده را مشخص می‏کند.

به شکل زیر دقت کنید:


Ftp layer for joomla5.gif


شما می‏بایست این مسیر را به مسیر جاری جوملای خود تغییر دهید برای مثال اگر جوملای شما در فولدری به اسم mambolearnjoomla در داخل فولدر public_html نصب می‏باشد می‏بایست این مسیر را به صورت زیر اصلاح کنید:

/public_html/mambolearnjoomla

بدیهی است که اگر جوملای شما در داخل فولدر اصلی یعنی public_html یا همان www نصب شده است می‏باشد مسیر را به صورت زیر اصلاح کنید:

/public_html

برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:


Ftp layer for joomla6.gif


حال که اکانت FTP خود را ساخته‏اید نوبت به تنظیم این گزینه در مدیریت جوملا می‏باشد. کافیست که در ریشه FTP حالا فقط / را قرار دهید. این کاراکتر / نشان دهنده مسیر FTP شما می‏باشد که در آن جوملا نیز نصب شده است. در شکل زیر یک نمونه پرشده از اطلاعات تنظیمات لایه FTP آورده شده است .


Ftp layer for joomla7.gif


تبریک می‏گوییم هم اکنون شما موفق به تنظیم این لایه بسیار مفید در جوملا شده‏اید . کافیست که دکمه ذخیره را بزنید تا اطلاعات شما در فایل configuration.php ذخیره شده و این لایه قابل استفاده باشد .

توجه : بعد از ذخیره اطلاعات لایه FTP پرمشین فایل configuration.php را که به 777 تغییر داده بود به حال اولیه خود یعنی 644 باز گردانید. شما از این به بعد با همین پرمشین نیز می‏توانید تغییرات لازم را در تنظیمات کلی اعمال کرده و ذخیره کنید .


8.pngاستفاده از مطالب دانشنامه جوملا فارسی - مامبو فارسی با ذکر منبع ( دانشنامه جوملا فارسی ) و لینک مستقیم به http://docs.joomlafarsi.com بلامانع است.